Piaggio Wi-Bike

Wi-Bike är en elcykel som är helt utvecklad och byggd av Piaggio Group. Piaggio har en lång historia med två-hjuliga fordon bland annat Vespa som började tillverkas 1946 och har tillverkat med än 18 miljoner enheter världen över. Wi-Bike är Piaggios senaste modell för att möta kundens nya krav av pendlarfordon.

Motorn som är kompakt och snyggt integrerad i ramen utvecklar en hela 350W maximal effekt men är begränsad till 250W. (och 25 km/t högsta hastighet).

Med hjälp av kontrollpanelen kan du enkelt navigera mellan funktionerna och nyttja motorns programvara som med hjälp av avancerade algoritmer erbjuder en mängd olika körprogram. Displayen pratar trådlöst med styrenheten tack vare NFC (Near Field Communication) teknologi. USB-anslutningen ger möjlighet att ladda din smartphone samt fungera för programuppdateringar. Efter avslutad cykeltur får du all nödvändig data i din telefon.

Tack vare sin teknik har Wi-Bike hög säkerhet. Instrumentpanelen, batteriet och elmotorer är sammankopplade med en unik kod som ges till kunden vid köptillfället. De tre enheterna fungera endast tillsammans. Tar man till exempel bort skärmen (som fungerar som en elektronisk nyckel) vid parkering är Wi-Bike oanvändbar. En ny display kan endast beställas med hjälp av personlig kod . En GPS/GSM-modul är också inrymt i batteriet och fungerar både som en satellit och stöldskyddsanordning. Om systemet upptäcker ett försök till stöld skickas en varning direkt till din telefon via appen och fordonets position kan enkelt spåras via kartan. Du kan också kontrollera laddningsstatus med din smartphone och få varningsmeddelandet när laddningen är dålig.

Räckvidden på 400 Wh lithium jon –batteriet är mellan 60 och 120 kilometer beroende på driftläge och förutsättningar. Laddningstiden för en full laddning är drygt tre timmar. Batteriet garanterar högsta säkerhetsnivå och är helt vattentät (IP-klassning av 65).

Elcykelmodeller:

Active

Denna version vänder sig till den aktive som också vill kunna nyttja en praktisk pakethållare. Drivning finns både som traditionell mekanisk och med drivrem.                                            

Active Plus

Det är här vår sportigaste modell med en häftig design som sticker ut lagom mycket. Drivning sker med drivrem.

 

Comfort

Det här är vad vi kallar vår standardmodell. Stort fokus ligger på användarvänlighet och ergonomi. Fjädrad gaffel, komfortsadel, ställbart styre och ergonomiska handtag är standard. Drivning finns både som traditionell mekanisk och med drivrem.      

Comfort plus

Vår överlägset mest komfortabla cykel. Fjädrad gaffel, komfortsadel, ställbart styre och ergonomiska handtag är standard. Detaljer som läderfärgade handtag och sadel samt krämvita däck för de stilmedvetna. Drivning sker med drivrem.

 

Fakta: 

Batteri:

Tillverkare: SAMSUNG

Typ: 418 WH (36V - 11.6 AH) LITHIUM ION

Batteri räckvidd: 120 KM (ECO MODE)

Laddnings tid: 3.5 tim

Övrigt: Inbyggd GSM GPS MODULE

Motor:

Tillverkare: PIAGGIO & C. S.P.A.

Max power: 250 W

Max vrid: 50 NM

Max hastighet: 25 KM/H

Nivåer på styrka: ECO, TOUR, POWER + OFF AND WALK

Sensorer:

Inbyggda: Frekvens, vridmoment, accelerometer.

Externa: Hastighets sensor

Chassi:

Tillverkare: PIAGGIO & C. S.P.A.

Material: Formad aluminium AL-6061

Bromsar: Shimano hydraliska